Loader

Karalábé főzelék ünnepi maradék oldalassal

2018-12-28

Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült oldalast. Így született a mai ebédünk.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, zöldjével együtt megmossuk és hosszúkásra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a felvágott karalábét és tovább dinszteljük. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük.
  3. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kevés lével a főzelékből, kiegyenlítjük és állandóan kavarva enyhén besűrítjük vele a főzeléket. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel és melegen tálaljuk.
  4. Bármilyen maradék hússal tálalva finom. De ha nincs maradék össze is dobhatunk, valami nagyon egyszerű sültet.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Gánica, avagy dödölle

  • Kinder bueno torta

Fel!