Keksz torta
2018-11-06Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Keksztorta
- 20 dkg darált keksz
- 1-2 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 1-1,5 dl kávé
- A torta közepéhez
- 30-40 dkg négyzet alakú keksz
- 1 liter tej
- 3 db csokis pudding
- cukor ízlés szerint
- 20 dkg vaj
- Tetejére
- 2 dl tejszín
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A pudingot elkészítjük szokásosan, ha langyosra hűl, hozzákeverjük a vajat.
A meleg kávéba belekeverjük a cukrot, a margarint, majd a darált kekszet. A tortaformát kivajazzuk, az alját behintjük kekszmorzsával. Beleöntjük a kekszmasszát, és kanállal eligazítjuk az alján.
- A kekszeket egy pillanatra megmártsuk langyos tejben, majd körberakjuk a forma oldalát keksszel. A következő sorokat hozzáragasztjuk a krémes keksszel. 1 db tejbe mártott kekszre 1 teáskanál krémet teszünk és hozzáragasztjuk a kekszekhez körbe, amíg meg nem telik. A maradék krémet rákenjük a tetejére, majd pár órára, vagy éjszakára hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, a karimát leemeljük róla. Felvert tejszínhabbal bekenjük és díszítjük.
- Háztartási kekszből készítettem most először, és saját recept. Könnyű az elkészítése és finom is.
( Én könnyen leemeltem róla a karimát. Ha esetleg hozzáragadna, vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a karima mentén!) A tortaforma 24 cm.
A recept megosztása
Átlag
(5 / 5)
7 ember értékelte eddig