Loader

KFC saláta

2015-10-29

Aki ismer, tudja, hogy rühellem a gyorséttermeket. Csak az éhenhalás előtt két perccel vagyok hajlandó betenni a lábam bármelyikbe is. A következő salátát sem azért készítettem, mert rajongója vagyok az eredetinek, hiszen talán ha egyszer volt szerencsém hozzá. Az interneten futottam bele a receptbe, és mindenképpen ki akartam próbálni. Az eredeti recept (az egyik annak mondott) balzsamecetet ír, de ezt kénytelen voltam almaecettel helyettesíteni, ami teljesen megfelelt a célnak. A cukor mértékét jóval kevesebbre vettem, mint eredetileg volt, így ajánlott mennyiséget nem is fogok írni. Adagolja mindenki a saját ízlésének megfelelően. A készítés során gyanakodva méregette az egész család, hogy mit csinálok, de a saláta sikeréről elég sokat elmond, hogy a látszólag hatalmas mennyiség ellenére előbb elfogyott, mint a rántott hús.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra vágtam, majd leöntöttem egy kevés ecettel, és sóztam.
  2. A répát lereszeltem, majd a káposzta következett, amit szintén reszeltem, de durvább reszelőn.
  3. A zöldségeket összekevertem egy nagy tálban, majd ráöntöttem a tejfölt és kb 1,5 dl majonézt.
  4. Ezeket illik összekeverni előbb, és utána szórni a zöldségekre, de mivel soha nem akadok el a részleteken, külön öntve is ugyanolyan finom lett.
  5. A salátát sóztam, borsoztam, és megcukroztam. Hiába na, ez egy ilyen saláta. Sok majonéz, és cukor, viszont a többi összetevő gyakorlatilag kalóriamentes.
  6. A majonéz és a cukor mennyiségét mindenki alakítsa a saját ízlésének és testzsír százalékának megfelelően. Az eredeti recept mindkettőből jó sokat ír, de én megelégedtem kevesebbel is.
  7. Több recept kering a neten, van amelyik 1 dl tejet ír és van amelyik 2 dl tejfölt, de olyan is akad amelyik joghurtot ajánl.
  8. Mindenki döntse el, melyik verziót kedveli. Balzsam ecet nélküli verzió is létezik, de én úgy olvastam, hogy ez a titkos összetevő, és illett is az ételbe.
  9. Miután a saláta összetevőit jól összekevertünk, a tálat zárjuk le légmentesen, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, vagy valami hideg helyre.
  10. Fogyaszthatjuk savanyúság helyett, salátaként hús mellé, vagy önálló ételként is.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Brownie

  • Bacon-ös hagymás gömb

  • Rántott hagymakarika

  • Avokádókrém

Fel!