Kinder bueno krémtorta sütés nélkül
2019-02-24Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 24-26 cm kapcsos tortaforma
- Az alaphoz
- 15 dkg vajas keksz
- 5-6 dkg őrölt földimogyoró
- 10 dkg vaj
- Az alsó krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg sima kinder tejcsokoládé
- 3 dl habtejszín (30%-os)
- 4 csomag kinder bueno csoki
- A fölső krémhez
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg sima kinder tejcsokoládé
- A díszítéshez
- 5 dkg sima kinder tejcsokoládé
- 1-2 dl habtejszín (30% os)
Mennyiség: szelet
Hozzávalók
Mennyiség: szelet
|
Elkészítés
- Az alaphoz a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel és a mogyoróval. Sütőpapíros vagy morzsával behintett tortaformának az aljába nyomkodjuk kezünk vagy evőkanál segítségével.
- Az alsó krémhez a sima kinder tejcsokit felolvasztjuk vízgőzön. A tejszínt habbá verjük. A mascarponéhez keverjük a felolvasztott csokit, és a habbal lazítjuk. A 4 csomag kinder buenot felaprítjuk, 1-1 kockát 3 fele és hozzákeverjük a krémhez. A krémet rákenjük az alapra.
- A fölső krémhez a sima kinder tejcsokit felolvasztjuk vízgőz felett és lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz. Rátesszük ezt a krémet az alsó krémre, majd pár órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. A tortakarimát késsel körbevágjuk és leemeljük a tortáról, majd tetszés szerint díszítjük.
- A díszítéshez a sima kinder tejcsokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd berácsozzuk vele a torta tetejét. A habtejszínt felverjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Minden szeletre teszünk 1-1 kocka kinder bueno csokit.
- Én most hulalát használtam, mert nem volt itthon habtejszínem. Tetszés szerint édesíthetitek porcukorral és habfixálót is rakhattok a tejszínhabba, ha féltek hogy összeesik a hab. (én nem szoktam)
A recept megosztása