Loader

Kókuszos Bounty szelet sütés nélkül

2018-05-03

Kétféle verzió kering a neten a sütés nélkül készíthető “Bounty” szeletből, mi most a kevésbé édes, és a kissé bonyolultabbat próbáltuk ki. Legközelebb, majd a másik fog sorra kerülni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

 1. A tejet főzzük fel a cukorral, 10 dkg vajjal és a vaníliás cukorral.
 2. Amikor cukor és a vaj elolvad mehet bele a búzadara is. Főzzük pár percig amíg a dara megduzzad.
 3. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a kókuszreszeléket. Sűrű, tésztaszerű masszát kell kapnunk. Megvárhatjuk amíg kihűl, de egy kanál vagy valamilyen hasonló konyhai eszköz segítségével tökéletesen megformálhatjuk melegen is a masszát.
 4. Fogjunk egy kisebb tepsit, vagy tálcát ami majd befér a hűtőbe, tegyünk rá fóliát vagy sütőpapírt és készítsünk belőle egy kb. 20x20 vagy 20x30 cm-es formát, attól függően lesz majd vastagabb vagy vékonyabb a belső réteg és a csokimáz is.
 5. Várjunk amíg a massza kihűlt nagyjából. Fogjuk az egyik tábla csokit, törjük össze, tegyük hozzá a maradék vaj felét, és gőz fölött folyamatosan kevergetve olvasszuk folyékonyra. A fenét! csak tegyük be a mikróba és egy perc múlva kész. Az eredmény ugyanaz, csak nem kell vele annyit tökölni! 🙂 Kenjük a csokit a kókuszos massza tetejére, majd tegyük az egész cuccot a hűtőbe 30 percre, vagy amíg meg nem szilárdul teljesen a máz. Én kivettem egy fiókot a fagyasztóból és bevágtam 15 percre. Tökéletes lett.
 6. Vegyük ki a hűtőből a féloldalas sütinket, fordítsuk meg. Gyengébbek kedvéért: a csokis fele kerüljön alulra! Másik tábla csokit is olvasszuk meg az előbb leírt módon a maradék vaj másik felével, majd kenjük a kókuszos massza tetejére.
 7. Mehet vissza a hűtőbe a majdnem kész művünk, és ha nehéz is, várjuk meg amíg teljesen megszilárdul a teteje. Én a fagyasztót használtam ismét.
 8. Nincs más dolgunk, mint egy éles késsel tetszőleges szeltekre vágjuk a kész kókuszos szeletünket, és máris neki lehet esni. 🙂 Díszítés gyanánt lehet a tetejére még kókuszreszeléket szórni.
Megjegyzés

Amennyiben ismét ezt a fajtát készítjük, akkor kipróbáljuk a dara mennyiségének csökkentését, és helyette több kókuszreszelék belekeverését.
Legközelebb a másik verzió fog sorra kerülni, amiben nem főzünk darát, hanem cukrozott sűrített tejet fogunk felhasználni a kókuszos massza összetartására.

A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
 • Csörögefánk házi baracklekvárral

 • Krumplis prósza

 • Rakott zöldbab

 • Tejberizs

 • Piskótatekercs házi baracklekvárral

Fel!