Loader

Kókuszos darázsfészek

2019-11-24
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Edit Tamás Porkolab

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejbe 1 teáskanál cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk. Közben egy mélyebb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, csipetnyi sót, a cukrot, vajat, végül a felfuttatott élesztőt. A megmaradt tejet apránként, több részletben adjuk a tésztához gyúrás közben.
  2. Majd letakarjuk, és kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ezalatt a krémhez való anyagokat habosra keverjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel, és a téglalap hosszabbik oldalánál megkezdve feltekerjük. Az így kapott rudat kb. 4 cm-es darabokra szeleteljük.
  3. A tekercseket kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapíros) tepsibe nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. A tetejét a cukorral elkevert langyos tejjel meglocsoljuk, és előmelegített sütőbe toljuk.
  4. Forró sütőben (a gázsütő 4-5 fokozatán) 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és a maradék cukros tejjel, meglocsoljuk a félkész csigákat. Visszatesszük a sütőbe, és kb. újabb 20 perc alatt készre, aranysárgára sütjük.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 2
Osztályozd ezt a receptet

2 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Almás krémes

  • Almás- kekszes golyók

  • Túrós krémes

  • Tepertőkrémes pogácsa

  • Rizses csoki

Fel!