Loader

Kovászos uborka

2018-07-31
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk. A szár felőli részéből levágunk picit és megkóstoljuk ( megnyaljuk) nem-e keserű, mert akkor nagyobbat vágunk le. Hosszában a csúcstól kiindulva bevágjuk a másik végétől 2-3 cm-re, majd a másik vége felől az előbbi vágásra merőlegesen vágjuk be. Vigyázzunk, hogy az uborka ne essen szét.
  2. A tisztára mosott üveg aljára rakunk kevés kaprot, majd állítva rakosgassuk bele szorosan az uborkákat egészen az üveg nyak hajlatáig. Közé rakjuk a többi kaprot, és ízlés szerint a tisztított fokhagymagerezdeket. A vizet langyosra melegítjük és hozzákeverjük a sót. Ráöntjük az uborkára, és rátesszük a kenyeret. Az üveget meleg helyre, vagy (félárnyékos napra) állítsuk. Tegyünk az üveg alá egy tányért, mert forrni fog és kifut az üvegből. Az üveg tetejére tegyünk egy kistányért. A kenyeret lepje el mindig lé és pótoljuk szükség szerint a levet rajt.
  3. 3-4 nap múlva az uborka színt vált. leve zavarossá válik. Ekkor kóstoljuk meg és ha már jó, akkor szedjük bele egy edénybe(műanyag dobozba,) Szűrjük rá a levet és tegyük hűtőbe. Hetekig el áll. (Rakhatjuk kisebb üvegekbe is)
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rigójancsi

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Gánica, avagy dödölle

  • Kinder bueno torta

  • Pásztortarhonya

Fel!