Krumplis pogácsa – Évi módra

2015-10-30
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 60p
  • Főzési/sütési idő: 40p
  • Pihentetés: 60p

Sokféle krumplis pogácsa receptet ismerek, de egyszer a szomszéd néni megkínált ezzel a pogácsával – azóta a kedvencem – nagyon finom, omlós, napokig fogyasztható – nem szárad ki. Megosztom veletek is a receptjét. Készítsétek el, nem bánjátok meg! Jó étvágyat kívánok! 

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lisztet, élesztőt, cukrot, csipetnyi sót, tejet, olajat, sütőport összedolgozzuk és kisodorjuk. A kisodort tésztára ráreszelünk fél margarint (vagy vajat) és két nagy főtt krumplit , majd finoman megsózzuk. (Nagyobb lyukú reszelőn reszeljük és a vaj legyen hideg, könnyebb vele dolgozni)
  2. Összehajtogatjuk (félbe, majd megint félbe…/kb.3x/ míg egy kisebb négyzetet kapunk) , majd fél órát tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük.
  3. Újból kisodorjuk a tésztát és ráreszeljük a maradék margarint (vagy vajat) és a krumplit, enyhén megsózzuk. Ismét összehajtogatjuk és letakarva fél órát pihentetjük.
  4. Kisodorjuk a tésztát – nem túl vékonyra – , kiszaggatjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Közepes meleg sütőben (villanysütőnél 180°) aranybarnára sütjük. (A sütő ajtaját nem nyitogatjuk, mert a pogácsa összeesik!)
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Bögrés meggyes

  • Almarózsa

  • Sajtos hajtovány

  • Bögrés mogyorós

  • Zserbó

Recipe Ads
Fel!