Loader

Különleges vagdalt

2015-10-30
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet egy kolléganőjétől, sokáig a fiókban kallódott még rá nem akadtam. Gondoltam megcsinálom, azóta pedig az egyik legnagyobb kedvenccé nőtte ki magát.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Gyakorlatilag sok dolgunk nincs, fogjuk az összes összetevőt, és egy masszává gyúrjuk. Én a könnyebbség kedvéért át szoktam mindent darálni, kivéve a sárgarépát, amit egyszerűbb lereszelni, majd a fűszerekkel és a tojással összegyúrom. Nem kell megijedni, a massza nem lesz olyan masszív, mint a normál fasírtnál, a paradicsom, a paprika és a sárgarépa is elég lédús.
  2. Ha összegyúrtuk, kb tenyérnyi, nem túl magas cipókat formázunk a masszából, és kizsírozott vagy kiolajozott tepsire rakjuk. Mielőtt sütőbe raknánk, a cipók tetejét megkenjük piros arannyal.
  3. Ezután irány a sütő és kb 40 perc alatt készre sütjük, 180 C fokos sütőben. Megjegyzésként, aki szereti, nyugodtan tegyen a cipók tetejére egy-egy vékony szelet szalonnát vagy gombát, ezzel fokozható az ízhatás.
  4. Gyakorlatilag bármilyen körethez jól illik!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!