Különleges vagdalt
2015-10-30Related Recipes:
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet egy kolléganőjétől, sokáig a fiókban kallódott még rá nem akadtam. Gondoltam megcsinálom, azóta pedig az egyik legnagyobb kedvenccé nőtte ki magát.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 40 dkg darált hús sertés lapocka vagy comb
- 2 db zsemle áztatva
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vegeta
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál mustár
- 1 db sárgarépa reszelve
- 1 db paprika
- bors
- 1 paradicsom
- pirosarany
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Gyakorlatilag sok dolgunk nincs, fogjuk az összes összetevőt, és egy masszává gyúrjuk. Én a könnyebbség kedvéért át szoktam mindent darálni, kivéve a sárgarépát, amit egyszerűbb lereszelni, majd a fűszerekkel és a tojással összegyúrom. Nem kell megijedni, a massza nem lesz olyan masszív, mint a normál fasírtnál, a paradicsom, a paprika és a sárgarépa is elég lédús.
- Ha összegyúrtuk, kb tenyérnyi, nem túl magas cipókat formázunk a masszából, és kizsírozott vagy kiolajozott tepsire rakjuk. Mielőtt sütőbe raknánk, a cipók tetejét megkenjük piros arannyal.
- Ezután irány a sütő és kb 40 perc alatt készre sütjük, 180 C fokos sütőben. Megjegyzésként, aki szereti, nyugodtan tegyen a cipók tetejére egy-egy vékony szelet szalonnát vagy gombát, ezzel fokozható az ízhatás.
- Gyakorlatilag bármilyen körethez jól illik!
A recept megosztása