Lángos

2015-10-30
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 30p
  • Főzési/sütési idő: 30p

Nagyon szeretjük a lángost, csak mivel elég olajszag lesz utána és nem igazán fogyókúrás kaja nem gyakran szoktuk csinálni. A képen látható szív alakú lángost Húgom kedvéért kreatívkodtam.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: szeméy

Hozzávalók

Mennyiség: szeméy

Elkészítés

  1. A hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk, majd letakarva fél órán át kelesztjük.
  2. Mikor a tészta a duplájára nőtt benedvesítjük a kezünket, hogy könnyebben tudjunk kivenni a tésztából.
  3. Kiszakítunk egy kis golyót, majd tetszés szerint kézzel kinyújtjuk.
  4. Felforrósított olajban kreativitásunktól függően különböző alakzatokat formálhatunk belőle.
  5. Ezután belerakjuk a forró olajba és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  6. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.
  7. Jó kis fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk.
A recept megosztása
Recept típusa: , Hozzávalók:, , , , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Bögrés meggyes

  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Almarózsa

Recipe Ads
Fel!