Lapcsánka

2015-10-30
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 30p
  • Főzési/sütési idő: 30p

Aki egy könnyen elkészíthető nassolni valót akar készíteni. Vagy egy egyszerű betétet a főzelékhez, annak ajánlom figyelmébe az alábbi receptet.

Ebből a mennyiségű krumpliból kb. 20-25 szelet fog elkészülni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, majd megmosva lereszeljük egy magas falu edénybe. Ehhez én a régi, reszelőnek is használható nokedli szaggatót szoktam használni (körmökre és kézre ügyelni kell, finomabb az étel plusz adalék nélkül).
  2. Ezután annyi lisztet adunk hozzá, hogy a reszelék tetejét vékonyan befedje. Hozzáadjuk a sót és a borsot és két darab tojást.
  3. Alaposan összekeverjük. Ha az így kapott massza szerű anyag túl száraz, hozzáadjuk a harmadik tojást is.
  4. Ismét jól elkeverjük, ha a massza nyammogó hangot ad és nem túl száraz, de nem is túl leveses, akkor jó az állaga. Megkóstoljuk, amennyiben szükséges még sót és borsot adunk hozzá.
  5. A végén belereszelünk egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint pirospaprikát adunk hozzá. Végül jól összedolgozzuk és készen is vagyunk.
  6. Mire az olaj kellően forró lesz, levet fog engedni, ne öntsük le róla. Amennyiben túl sok levelet enged, még sütés előtt kevés liszttel javítani lehet rajta, de nem szabad, hogy túl száraz legyen.
  7. Végül egy közönséges villával púpos adagokat teszünk az olajba és kicsit ellapítjuk őket, hogy az olaj ellepje.
  8. Aranybarnára sütjük őket és fogyaszthatjuk is.
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Bögrés meggyes

  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Almarózsa

Recipe Ads
Fel!