Lecsós szelet gazdagon
2018-07-26Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 8 szelet karaj de csirkemell is jó
- 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető, 2 db paradicsomból ,3 db paprikából 1 db v.hagymából)
- 1 nagy doboz tejföl 330 g
- 50 dkg száraz tészta
- só
- bors
- 10 fkg reszelt sajt
- olaj
Mennyiség: főre
Hozzávalók
Mennyiség: főre
|
Elkészítés
- A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 15- 20 perc.
- Amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk). A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 15 perc körülbelül).
- Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt. A kész lecsós húsra halmozzuk a tejfölös tészta felét,rákarikázzuk a kolbászt,rárakjuk a maradék tésztát, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, visszatesszük a sütőbe.
A recept megosztása