Loader

Lusta konyhatündérek Sajtos rúdja

2015-10-30

Ha nincs idő a konyhában pepecselni és vendégek jönnek, kellene valami finom sós házi ropogtatni való, íme egy gyorsan elkészíthető recept.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Mindig legyen otthon 1-2 csomag fagyasztott leveles tésztánk! Bármikor készülhet belőle édes vagy sós finomság.
  2. A sodródeszkára kevés lisztet szórunk, a kiolvadt leveles tésztát vékony (kb. 3-4 mm vastag), négyszögletű formára sodorjuk.
  3. A tojást egy pohárban felverjük, csipetnyi sót dobunk bele – lekenjük vele az egész tésztánk tetejét.
  4. A lekent tésztát megszórjuk vastagon a reszelt sajttal (vagy ízlés szerint : szezámmaggal, köménnyel, mákkal).
  5. A tésztából derelyevágóval vagy éles késsel tetszés szerinti nagyságú rudacskákat vágunk, majd a kikent tepsire rakjuk.
  6. A sajtos rudakat előmelegített sütőben 200°-on (kb. 15- 20 percig) aranysárgára sütjük.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Sütés nélküli kókuszkocka

  • Ostyás rizses csoki

  • Sodort rétes

  • Ostyalapos krémes (sütés nélkül)

  • Diós-sütőtökös torta (sütés nélküli)

Fel!