Loader

Máglyarakás

2015-10-30

Sokszor ettem már máglyarakást, de most sütöttem először. Nagyon jól sikerült, ami csak azt bizonyítja, hogy kezdő cukrászok is bátran belefoghatnak.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Elkészítés

  1. Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük.
  2. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
  3. A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet. Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra.
  4. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
  5. Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
  6. Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
  7. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal.
  8. A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
  9. Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük. Végül a tojáshabot készítjük el.
  10. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
  11. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Albert kekszes sütemény

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Kakaós piskóta

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Kinder bueno torta

Fel!