Loader

Szilveszteri malacsült

2015-10-30

A malacsült nem egy hétköznapi étel. Leginkább szilveszterkor szoktuk elkészíteni. Nagyon egyszerű, nem igényel semmiféle konyhaművészeti tapasztalatot. A húst érdemes előző nap bepácolni, hogy teljesen átvegye a páclé ízét. Páclét mindenből lehet csinálni amit szeretünk. Ez esetben olajból, fokhagymából, majoránnából, őrölt borsból, és sóból készítettük. Ebben a páclében hagytuk 24 órán keresztül, az íze önmagáért beszélt.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: people

Hozzávalók

Mennyiség: people

Elkészítés

  1. A malaccombot megmossuk, és a vizet felitatjuk róla (fontos, hogy a bőr száraz legyen). A bőrét éles késsel négyzetrácsosan bevágjuk. Az előre elkészített páclébe tesszük és berakjuk a hűtőbe, legalább 24 órára. Másnap kiszedjük a pácléből.
  2. Egy tepsit kizsírozunk, és a húst bőrével lefelé beletesszük, kevés vizet öntünk alá, majd a felnegyedelt vöröshagymát és a kakukkfű ágakat mellétesszük. 2-3 részletben rátesszük a zsírt is. Letakarva, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.
  3. Utána a húst megfordítjuk, és kitakarva sütjük tovább. Pirítás közben 15 percenként sörrel kenegetjük, a bőrét pirosra sütjük.
  4. Akkor jó, ha húsvillával megszúrva a hús puha, a kicsurgó lé nem véres, a bőre pedig piros ropogós. Készíthetünk hozzá sült krumplit, amit négybe vágva ropogósra sütünk, esetleg krumplipürével, vagy rizzsel tálalhatjuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rántott őzlábgomba

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

Fel!