Loader

Medvehagymás-mascarponés kiflik

2019-04-06
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. 1 dl meglangyosított tejbe tesszük a cukrot, egy kevés lisztet és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet, a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk.
  2. Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Míg pihen a tésztánk, addig felaprítjuk a medvehagymát.
  3. A duplára kelt tésztánkat kb. 35 cm-es kerekre kinyújtjuk, és megkenjük a mascarponeval (vagy krémsajttal).
  4. Rászórjuk az aprított medvehagymát. 16 cikkre vágjuk, és feltekerjük kifliknek.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük, kb 10 percig pihentetjük, lekenjük felvert tojással.
  6. 180 fokon kb 20 perc alatt szép pirulósra sütjük. Sütés előtt megszórhatjuk ízlésünk szerinti magokkal, és reszelt sajttal is.
  7. Aki nem szereti a medvehagymát és a krémsajtot sem, az a kerekre kinyújtott tésztát kenje le puha vajjal, vagy olajjal. Vágja cikkekre, tekerje föl. Nagyon finom, és puha kiflik lesznek belőle.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!