Loader

Meggyleves hidegen

2015-10-31

Ebben a melegben nem nagyon vágyik az ember sokfogásos ebédre. Még akkor, sem ha vasárnap van. Jobban esik valami hideg, amit ha lenyelünk belül is hűti a testünket. Ilyen étel a gyümölcsleves. Ebből több félét is lehet készíteni, pl. vegyes gyümölcs, dinnye, őszibarack. Most a meggyleves receptjét fogom megosztani a kedves olvasóval. Ezt nem csak ilyen melegben lehet elkészíteni, akkor is ha valami kis savanykás ételre vágyunk.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk és körülbelül az 1/3-ad részét félretesszük (ha úgy szeretjük meg is párolhatjuk, de nyersen is kifogástalan) a leves későbbi tálalásához. A többi meggyet a másfél liter vízzel vagy meggy lével feltesszük főzni, ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd a vaníliás cukrot, illetve a ízesítőket, itt már figyeljünk, hogy a családból ki, mit szeret.
  2. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd mikor a meggy puhára főtt, belekeverjük a levesbe és összeforraljuk. Tálaláskor óvatosan rászórjuk a félrerakott meggyet. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük, de pezsgővel vagy édes vörösborral is ízesíthetői.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkemell (diétás) nokedlivel

  • Vörösboros gyümölcsleves

  • Túrós labdácska

  • Rántott őzlábgomba

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

Fel!