Meleg burgonyasaláta

2015-10-31
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 10p
  • Főzési/sütési idő: 30p

Tulajdonképpen inkább langyosan szoktam tálalni, aztán kihűl, de úgy is finom. Mindenesetre ez sem egy szokványos saláta, vagy akár köret, sültek mellé kiválóan illik, egyszerűen, gyorsan elkészíthető.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük – ne essen szét! – meghámozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon ropogósra sütjük, majd szűrőlapáttal tányérra szedjük. A visszamaradt szalonnazsírt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük az ecetet. Óvatosan beleforgatjuk a burgonyákat, majd tálra helyezzük.
  2. Megszórjuk a tetejét a snidlinggel és a sült szalonnával, így tálaljuk. Ha nem kapunk apró szemű burgonyát akkor lehet nagyobbakból is készíteni, ebben az esetben vágjuk fel a burgonyákat, de feltétlenül ügyeljünk arra, hogy ne essenek szét, mert az étvágyrontóvá teheti ezt az egyszerű, de nagyon finom salátát!
A recept megosztása
Recept típusa: , Címkék: , , Hozzávalók:, , , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Pulykamell pörkölt

  • Hagymakrémleves

Recipe Ads
Fel!