Loader

Natúr borjúmáj

2015-11-01

Imádom májat, minden formában minden időben, képes vagyok megenni. Előnyben részesítem a szárnyast, de a borjúval is beérem. 🙂 A máj gyors és nagyon finom étel, sütve, rántva, pirítva, reggelire, ebédre, vacsorára, nekem teljesen mindegy bárhogyan jöhet. 🙂 Nagyon sokféle ízesítéssel el lehet készíteni, én most egy natúr májat ajánlok az olvasó figyelmébe. Ez a recept borjúmájról szól, de bármelyikkel helyettesíthető. A szárnyas májat nem kell tejbe áztatni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Ezt a receptet ajánlom mindenkinek, aki szereti a májat és egy nagyon finom ebéddel vagy vacsorával szeretné meglepni családját, vagy szeretteit. Az egész májat szeleteljük fel aképpen, hogy ferdén, egyforma szeleteket vágunk a még egész májból. Ha lehetőségünk adódik rá, előző este áztassuk be a májat a tejbe, ha nincs annyi időnk, akkor legalább néhány órával előtte. Rizzsel tálaljuk.
  2. Szeleteljünk a tejbe 2-3 gerezd fokhagymát és sózzuk meg, majd tegyük a hűtőbe. Másnap, vagy néhány óra múlva vegyük elő, csurgassuk le róla a fokhagymás tejet. A szalonnát szeleteljük fel és egy kevés zsíron olvasszuk ki belőle a saját füstölt ízű zsírját, úgy, hogy mellékarikázzuk az újhagymát, a hagyma szárát félretesszük..
  3. Kiszedjük a szalonnát, a máj mindkét oldalát fűszerezzük és fokhagymával bekenjük, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Az újhagyma szárát alapos átmosás után díszítésként felhasználjuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kaporleves egész tojással

  • Paprikás ponty szelet vargányával

  • Kelt palacsinta vanília öntettel

  • Töltött fasírt tekercs

  • Zöldséges húsgombócleves

Fel!