Loader

Nutellás gombóc

2018-10-01

Mi nagyon szeretjük a gombócokat, egy kiadós leveshez tökéletes második. Ismerjük a szilvás, a barackos illetve ezeknek a lekváros változatát. De néha az ember egy kicsit más ízre vágyik, így jutott eszünkbe, hogy mi lenne, ha nem a hagyományosat készítenénk, hanem, mivel imádjuk a Nutellát, azzal töltenénk meg. Nagyon finomra sikeredett.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük kb. 35 perc alatt. Amíg a burgonya fő, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor a burgonya megpuhult, eltávolítjuk a héját, és burgonyatörőn átnyomjuk. Teljesen hagyjuk kihűlni.
  2. Amikor a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a sót, majd alaposan összegyúrjuk. Lágy, jól kezelhető tésztát kell kapnunk. Ha túl ragacsosnak érezzük, tehetünk még bele lisztet.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 10x10 cm-es darabokra vágjuk. Mindegyik tésztadarabra teszünk egy adag Nutellát, majd a széleit összecsípjük és gombócokat formázunk belőlük. A Nutellát érdemes a főzés előtti este betenni a hűtőbe, hogy ne legyen folyós. Így könnyebben tudunk vele dolgozni.
  4. Lobogó, forró vízben megfőzzük a gombócokat kb. 10 perc alatt. Amíg fel nem jönnek a víz tetejére, időnként óvatosan mozgassuk át őket egy fakanállal, nehogy leragadjanak az edény aljára. Amikor feljöttek a víz tetejére, még kb. 3-4 percig főzzük őket, majd egy szűrő kanál segítségével emeljük ki a vízből. A megfőzött gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
  5. Ízlés szerint porcukorral díszítve tálalhatjuk az elkészült Nutellás gombócot.
A recept megosztása
Recipe Type: Tags: Ingredients: , , , , , , ,
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Túrós rózsa sütemény

  • Ostyás keksztekercs

  • Régimódi hájas krémes

  • Keksz torta

  • Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Fel!