Nyúlpörkölt

2015-10-30
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 20p
  • Főzési/sütési idő: 1:20 ó

A nyúlpörkölt általában nem a csajok, vagy a kislányok étke, mivel a női nem képviselői leginkább a cuki simogatnivaló kisállatot látják a tányérban, és nem hajlandók megkóstolni sem. Pedig nyulat, mármint nyúlhúst a legtöbben már azok is fogyasztottak, akik fújnak rá, hiszen aki nem ismeri, simán összetéveszti a csirkehússal, és sokszor mondják csirkének, hogy mindenki megegye. Persze aki ismeri a nyulat, nem téveszti össze a csirkével, ha az íze alapján akár még össze is lehetne téveszteni, a csontozata és a bőr hiánya árulkodó jel.  A nyúlpörkölt ugyanolyan könnyen elkészíthető, mint csirkepörkölt csak általában kicsit tovább kell puhulni a húsnak.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát, vöröshagymát összevágjuk apróra, a fokhagymát összetörjük. A szalonnát elkezdjük sütni, amikor zsírjára pirult hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és tovább pirítjuk, amíg üveges nem lesz. A szalonnából kisült zsír mennyiségétől függően pótoljuk a zsiradékot.
  2. Ilyenkor augusztusban nem könnyű a dolgunk, mert már mindenhol új vöröshagymát lehet kapni, ami rendkívül nehezen sül/fő szét, és emiatt nagyon nehéz belőle igazán jó pörköltalapot készíteni. Belekeverjük az apróra vágott zöldpaprikát, és az őrölt pirospaprikát, a nyulat, majd visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük és a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt készre főzzük a nyúlpörköltet. A vizet többször pótoljuk, mindig keveset aláöntve. minden pörköltnél is fontos, hogy egyszerre ne öntsük rá sok vizet, hiszen nem levest készítünk. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, önthetünk rá egy kis száraz vörösbort is, így vörösboros nyúlpörkölt lesz a végeredmény.
  4. Szándékosan nem írtam paradicsomot a receptbe, mert bár én ez esetben tettem bele, de megkóstoltam előtte és utána is. Az ízlelőbimbóim szerint a paradicsom nem javít az ízén semmit, sőt csak felhígítja azt, és nélküle egy picit finomabban ítéltem. Mindenki döntse el, hogy a legfinomabb számára.
  5. Köretnek galuskát, leánykori nevén nokedlit, illetve főtt burgonyát javaslok. Én héjában főtt burgonyával tálaltam.
A recept megosztása
Átlag

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Osztályozd ezt a receptet

3 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Pulykamell pörkölt

  • Hagymakrémleves

Recipe Ads
Fel!