Loader

Olasz almás pite

2018-03-10

Szeretem az almás pitét, leginkább a magyart, de szívesen megkóstolok bármilyen mást is. Ezért arra gondoltam, hogy ez esetben szakítok a hagyományokkal és megkóstolom az olaszt is. Az elkészítési módja eléggé különbözik a magyarétól, de finom lett.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
  2. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
  3. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat.
  4. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére. Süssük 180 fokon, 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
  5. A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt. Melegen és hidegen is finom.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kinder bueno torta

  • Csörögefánk házi baracklekvárral

  • Krumplis prósza

  • Tejberizs

  • Piskótatekercs házi baracklekvárral

Fel!