Loader

Ostyás keksztekercs

2018-11-29
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A keksz felét ledarálom, a másik felét széttördelem nagyobb darabokra.
  2. Egy nagy konyharuhát kissé bevizezek és rárakom egymásmellé a két ostyalapot.
  3. A tejet a cukorral főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Lehúzom a tűzről, beleteszem a vajat, beleöntöm a darált és a tördelt kekszet. Összekeverem, majd ezt a krémet még forrón az ostyalapokra kenem. 2-3 percig rajta hagyom, hogy a lapok kicsit puhuljanak, majd óvatosan, szorosan feltekerem, és hagyom őket teljesen kihűlni. Összesen két rudat készítsünk belőle.
A recept megosztása
Átlag

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Osztályozd ezt a receptet

9 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Ostyás rizses csoki

  • Sodort rétes

  • Ostyalapos krémes (sütés nélkül)

  • Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

  • Diós-sütőtökös torta (sütés nélküli)

Fel!