Loader

Paprikás krumpli

2015-11-01

Szeretem az egyszerű ételeket, amelyek gyorsan elkészíthetők, mert az idővel mindig problémám van (kevés van belőle). Ilyen étel a paprikás krumpli. Nem a hagyományos módon szoktam elkészíteni, hanem úgy ahogy a nagyim főzte annak idején. Ő, a kész paprikás krumpliba nokedli tésztából szaggatott bele nagyobb darabokat, amelytől még finomabb lett a végeredmény. Aki szeret kísérletezni, vagy a paprikás krumpli mellett a nokedlit is nagyon szereti, mindenképpen próbálja ki, mert kellemes meglepetésben lesz része.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  2. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és miután üvegesre pároltuk beledobjuk a felkarikázott kolbászt, hogy együtt pirítsuk tovább. Amikor a kolbász karikák elkezdenek szépen sülni, és szép pirosra festik az olajat, félrehúzzuk az edényt, mielőtt odaégne az ételünk.
  3. A hagymás kolbászos alapunkat megszórjuk 2 kávéskanál pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, hosszúra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. Ekkor tesszük vissza a tűzre, mert ha nem engedjük fel vízzel, akkor a paprika gyorsan odaéghet, és megkeseredik. A paprikás krumplinkat megsózzuk, beleteszünk egy diónyi piros aranyat és addig főzzük, amíg a krumpli majdnem készre fő.
  4. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, majd tovább főzzük, amíg a virsli íze belefő az ételbe. Előveszünk egy kis tálat a nokedli számára. A virsli egy-két perc alatt megfő, tehát ne totojázzunk sokat.
  5. A kis tálban a tojásból és annyi lisztből amennyit felvesz, nokedli tésztát készítünk. A kikevert nokedli masszát nagyobb kanállal a kész paprikás krumpliba szaggatjuk, majd miután az étel újra felforrt lezárjuk a lángot alatta.
  6. Az elkészült paprikás krumplit friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

Fel!