Loader

Pásztortarhonya

2019-01-20

Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen készítettem, és van hozzá minden itthon. Bekukkantottam a hűtőbe és ott nézett szembe velem a finom házi szalonna és kolbász. Nem is töprengtem sokáig, pásztortarhonya lesz. Néha úgy érzem túl sok húst eszünk ezért szeretek beiktatni olyan ételt is amiben csak mutatóban van, vagy egyáltalán nincsen. A pásztortarhonya az előzőekhez tartozik, benne van a sok szalonna és a kolbász.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott szalonnát kiolvasztjuk vastag falu lábasban. Hozzáadjuk a tarhonyát, amit 1 percig pirítunk, majd hozzá keverjük a megtisztított, finomra vágott hagymát, és közepes lángon 2 percig tovább pirítjuk.
  2. Ezután meghintjük pirospaprikával, továbbá egy kevés sóval, borssal. Azonnal felöntjük 800 ml vízzel, és lefedve főzzük további 5 percig.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, a meghámozott, falatnyi darabokra vágott burgonyát, valamint a felkarikázott kolbászt. Lefedve, kis lángon 30 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerinti savanyúságot kínálhatunk hozzá.
A recept megosztása
Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Kinder bueno torta

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Csörögefánk házi baracklekvárral

  • Krumplis prósza

Fel!