Loader

Piskótatekercs házi baracklekvárral

2019-01-03

Karácsony előtt sok templomnál árulnak kistermelők saját árukat. Teljesen véletlenül folytam bele a dologba, véletlenül tudtam meg, hogy bizonyos időnként egy weboldalon lehet kiválasztani a termékeket, és a hozzánk legközelebb templom előtt átadják amennyiben elég megrendelés érkezett be, akkor jön a kisteherautó, és a már a weben megrendelt után át lehet venni, helyben kell fizetni. A termelők összekészítik otthon, és csak fizetnünk kell. Jó hosszú a bevezető, de muszáj volt leírnom, mert így jutottam hozzá a házi barack, és szilvalekvárhoz, illetve a szép sárga tojáshoz, amiből az a finom süti készült.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat megmossuk, majd szétválasszuk, a fehérjétől a sárgáját, egy nagyobb edénybe tesszük a fehérjét, amit habverővel kemény habbá verünk. Hozzáadagoljuk a cukrot.
  2. Ha már megáll benne a fakanál, hozzáadjuk a tojássárgák felét, majd a liszt felét amiben elkevertük a szódabikarbónát
  3. Egy habkönnyű tésztát kapunk amit már csak finoman lehet keverni, hogy szép egyenletes legyen. Nekem erre van egy külön keverő, simító lapátom.
  4. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk és a piskóta alapot beleöntve, szépen egyenletesen elosztjuk. Ezután 180°-on tűpróbáig sütjük. Még langyosan feltekerjük a sütőpapírral, mert ha kihűl, akkor törik. Ha teljesen kihűlt akkor szétnyitjuk, megkenjük, és rászabadítjuk a családot. 🙂
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Csörögefánk házi baracklekvárral

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

  • Tejberizs

  • Újévi lencseleves

Fel!