Loader

Rakott zöldbab

2015-11-02

Nézzük valami olyat, ami finom, van benne hús, tehát a férfi gyomor is képes megemészteni, és mégis zöldséges étel, így a nőknek sem lesz ellene kifogásuk. A rakott zöldbab tökéletesen megfelel ezeknek a feltételeknek, hiszen van benne husi, és zöldbab egyaránt. Szeretem a rakott ételeket, mert kevés a meló velük, és nem kell órákat álldogálni mellettük. A sütő elvégzi a munka nagy részét, csak arra kell figyelni, hogy ne iktassunk be főzés közbe egy délutáni sziesztát, mert lehet, hogy a tűzoltók fognak ébreszteni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A darált húst forró olajban kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk az egy fej vöröshagymát felengedjük egy kis húslével és hozzáadjuk a fűszereket.
  2. A zöldbabot sós vízben megfőzzük, rizst pedig külön húslevesben vagy leveskockás vízben megpároljuk.
  3. Előveszünk egy tűzálló tálat, kivajazzuk, majd az aljára egy sor rizst terítünk, erre jön a darált húst, amit a zöldbab követ. Ezt addig rakjuk soronként, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Felülre zöldbab kerüljön.
  4. A tetejére ráöntjük a tojással elkevert tejfölt és sütőben 180 fokon készre sütjük.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

Fel!