Loader

Rántott őzlábgomba

2019-09-29
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. Az őzlábgombát megtisztítjuk. Nem szükséges alaposan megmosni. Kalapjával felfelé az egyik tenyerünkbe fogjuk és finoman megpaskoljuk, hogy az alján levő lemezek köz megbúvó esetleges bogár vagy fűszál kipotyogjon. A tetejét gyenge vízsugár alatt óvatosan szivaccsal vagy a kezünkkel lemossuk, hogy a rajta levő szárazabb pikkelyszerű héj lejöjjön.
  2. A szárát kitörjük, majd tiszta konyharuhára rakjuk, hogy a nedvesség kissé leitatódjon róla Ízlés szerint daraboljuk, de hagyhatjuk egészben is.
  3. Az őzlábgombát nem sózzuk, inkább a felvert tojásba tegyünk több sót. Liszt, felvert sózott tojás, majd zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. Tetszés szerinti köretet adunk hozzá.
A recept megosztása
Recipe Type: , Ingredients: , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rizses csoki

  • Albert kekszes sütemény

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

Fel!