Loader

Rántott szelet Bukott Angyal módra körítve

2015-11-03

A mai napon kicsit fáradt is voltam, és valami egyszerűre törekedtem, ugyanakkor szerettem volna egy kis hagyományos vasárnapi ebédet összedobni, így született meg a mai menü, kis pikantériával, amit igyekszem mindig belecsempészni az ételekbe…

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A karajszeleteket klopfolóval (erdélyi nevén húspotyoló) jó alaposan átdöngetem, nem túl vékonyra, de a rostoknak fel kell szabadulni. Én úgy szoktam, hogy először sózom, és a klopfolóval juttatom bele a husiba a sót, de persze lehet fordítva is…
  2. Ha a klopfolással és sózással végeztem, picit finoman megborsozom, és hagyom kicsit letakarva szikkadni, hogy magába szívja a sót.
  3. Közben felverem a tojásokat, egy nagyon picike sóval, és alufóliára kiszórom a lisztet és a zsemlemorzsát.
  4. A hússzeleteket egyenként megforgatom lisztben, a felvert tojásban, és a zsemlemorzsában, közben a mangalicazsírt szépen elkezdem hevíteni, és a forró zsírban szép aranybarnára sütöm a szeletkéket.
  5. Első köret: Chips
  6. Hozzávalók: Ízlés szerinti mennyiségű burgonya, Olaj a sütéshez
  7. Kicsit időigényesebb, mint egy hagyományos sült krumpli, és több odafigyelést is igényel, de ez a fajta krumpli még este a tévénézéshez is jó ropogtatni…
  8. A megpucolt, megmosott krumplit uborkagyalu segítségével nagyon vékony szeletekre gyalulom, és egyszerre csak kis mennyiséget sütök meg felforrósított olajban, hogy ne tapadjanak össze a karikák, és szép egyenletesen átsüljön mindegyik.
  9. Sütés után lehet ízlés szerint fűszerezni, a mait csak sóztam, de lehet olyat is csinálni, hogy papírszatyorba téve grillfűszerrel, vagy bármilyen tetszőleges fűszerrel alaposan összerázni…
  10. A lehetőségek határtalanok…
  11. Második köret: Sajtos bundás kenyér
  12. Hozzávalók: Előző napi kenyér, vékony (maximum 1 cm) vastagságú szeltekre vágva
  13. Lapkasajt (mázlimra ma pont volt itthon füstölt lapkasajt, szerintem azzal a legfinomabb), kb. 10 dekagramm liszt, tojás
  14. A vékony szeletekre vágott kenyerek körül kiválasztunk kettőt, közéjük tesszük a lapkasajtot, szépen eligazítjuk, hogy fedjék egymást a szeletek, és nyitott tenyérrel rácspunk egyet…
  15. Mivel a lapkasajt tapadós, ettől összeragadnak a szeletek, ekkor lisztbe, majd a sóval együtt felvert tojásba forgatom őket, és forró zsírban (amiben a húst is sütöttem) szép aranysárgára sütöm…
  16. Ha csak kisebb szelet kenyereink vannak, a lapkasajt gyönyörűen darabolható…
  17. Jó étvágyat!
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vargányás fasírozott krémsajttal töltve

  • Zöldborsós csirkemáj

  • Padlizsán burgonyabundában

  • Brokkolikrémleves levesgyönggyel

  • Brokkolis-mascarponés tészta

Fel!