Loader

Régimódi hájas krémes

2018-11-25
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A hájas tésztát ketté vágjuk, kinyújtjuk, a gáztepsi hátlapján kisütjük. 200 fokon kb. 20 perc alatt sül meg. A krémhez a 6 tojás sárgáját, a 6 kanál kr. cukrot, 3 csomag vaníliás cukrot kikeverünk, majd hozzáadjuk a 6 kanál lisztet, 1 dl tejet.
  2. A forrásban lévő 9 dl tejet levesszük a tűzről, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük. Majd visszatéve a tűzre, pudingkrém sűrűségűre főzzük. 6 tojás fehérjét habbá verjük, és a forró tejes krémhez óvatosan hozzákeverjük. Ha langyosra hűlt, megkenjük vele az alsó tésztalapot, majd rátesszük a felső lapot. Egy éjszakát áll hidegebb helyen, majd felszeleteljük. Porcukorral megszórjuk a tetejét, úgy kínáljuk.
  3. ( Régebben felénk nem tették bele a tojáshabot a krémbe. A langyosra hűlt krémbe 15-20 dk vajat és 1 nagy citrom reszelt héját keverték. Az anyósom és a mamám is úgy szokta. Hájas krémest ritkán készítek, mert ritkán jutok sertéshájhoz. Én sem teszem bele a habot, mert úgy jobban szereti a család.
A recept megosztása
Recipe Type: Ingredients: , , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Túrós rózsa sütemény

  • Ostyás keksztekercs

  • Keksz torta

  • Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

  • Nutellás gombóc

Fel!