Loader

Rizstej házilag

2015-11-03

A rizstej elsősorban tejérzékenységben szenvedő betegeknek ajánljuk, de bárki elkészítheti akiben van egy kis kísérletezési készség. Olcsó és drágább rizsből is készíthetjük, ennek csak a pénztárcánk és az időnk szab határt. Az időt azért írtam, mert aki rizstej készítésre adja a fejét, az számoljon azzal, hogy néhány órát foglalkozni kell vele. Elkészülés után alaposan lehűtjük és máris fogyasztható.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. 1 kg rizst kb. két és félszeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víznek tejszerű állaga lesz (sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs "ad tejet".
  2. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1, 5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet. A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!
A recept megosztása
Recipe Type: Tags: Ingredients: ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Mentasörbet

  • Gyömbér-narancs-alma-fahéj

  • Csokilikőr alkoholos és alkoholmentes

  • Bodza szörp

  • Baileys házilag

Fel!