Loader

Rokfortos saláta

2015-11-03

Sokszor előfordul. hogy köretként is ezt a salátát szoktuk kérni Matyival a rántott hús mellé, maximum egy nagyon kevés hasábburgonyát eszünk hozzá. Nem vagyok nagy zöldségfaló így mindenképpen nagy szó az, ha a főétel mellé egy kisebb tányérra helyezett zöldség elfogy mind egy szálig. E saláta esetében viszont a vödör a mérték, nagy élvezettel szoktam falni ezt a „szurkoló” salátát! Miért szurkoló? Mert mindent bele lányok, fiúk, hajrá rokfortos saláta! Kár, hogy télen aranyárban van…

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Elkészítjük a finom házi „majommézet”. A hűtött tojássárgát felverjük robotgéppel. Kezdetben folyamatos keverés közben cseppenként adagoljuk hozzá az olajat, majd kb. az olaj felénél – amikor már amúgy is keményedik – már egy kicsit bátrabban, vékony sugárban adagolhatjuk tovább. Ha kész, ízesítjük sóval, borssal, cukorral ízlés szerint és egy kevés mustárral valamint a tejföllel egyneművé keverjük.
  2. A zöldségeket a saláta kivételével kockákra vágjuk, A saláta leveleket kézzel közepes nagyságúra tépdessük.
  3. Üvegtálba tesszük a feldarabolt zöldségeket, jól összekeverjük őket.
  4. Leöntjük a házilag elkészített mártásunkkal, a tetejét egyenletesen megszórjuk a reszelt vagy finomra morzsolt rokfort sajttal.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

Fel!