Loader

Sajtos hajtovány

2015-11-16
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Fél dl langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk, és megvárjuk amíg felfut. Amikor kész.
  2. Egy tálba rakjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajjal együtt, és egy kellemesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztánkat félrerakjuk pihentetni, 30 percre. Duplájára fog kelni. Kiborítjuk a deszkára, kettőbe vágjuk, majd 3 mm-re nyújtjuk. Vékonyan megkenjük vajjal és vastagon megszórjuk sajttal.
  4. Feltekerjük a tésztát mint amikor bejglit készítünk, végül, v-alakban felszeleteljük. A tepsit, sütőpapírral kibéleljük és nagyjából 3 cm távolságra a sütijeinket elhelyezzük.
  5. Megkenjük tojással, majd megszórjuk tökmaggal, szezámmaggal, vagy egész köménnyel vagy reszelt sajttal, vagy bármivel amit szeretünk, és 200 fokon, szép pirosra sütjük.
A recept megosztása
Recipe Type: Ingredients: , , , , , , , ,
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Sütőzacskóban sült zöldséges csirke

  • Finom omlós linzer

  • Medvehagymás túrós pogácsa

  • Túró rolád

  • Gyorsan elkészíthető madártej

Fel!