Sajtos hajtovány

2015-11-16
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 20p
  • Főzési/sütési idő: 40p
  • Pihentetés: 30p
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Fél dl langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk, és megvárjuk amíg felfut. Amikor kész.
  2. Egy tálba rakjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajjal együtt, és egy kellemesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztánkat félrerakjuk pihentetni, 30 percre. Duplájára fog kelni. Kiborítjuk a deszkára, kettőbe vágjuk, majd 3 mm-re nyújtjuk. Vékonyan megkenjük vajjal és vastagon megszórjuk sajttal.
  4. Feltekerjük a tésztát mint amikor bejglit készítünk, végül, v-alakban felszeleteljük. A tepsit, sütőpapírral kibéleljük és nagyjából 3 cm távolságra a sütijeinket elhelyezzük.
  5. Megkenjük tojással, majd megszórjuk tökmaggal, szezámmaggal, vagy egész köménnyel vagy reszelt sajttal, vagy bármivel amit szeretünk, és 200 fokon, szép pirosra sütjük.
A recept megosztása
Recept típusa: Hozzávalók:, , , , , , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Tojásos krumpli

  • Bögrés meggyes

  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

Recipe Ads
Fel!