Loader

Spenót – húspogácsával

2015-11-05

Piacon jártam a hétvégén, remélve, hogy találok némi friss zöldséget.  Januárban, mikor máskor? Nem sok babér termett számomra, így a krumplifőzelékről lemondtam, mert az babér nélkül nem az igazi, viszont találtam friss spenótot. Hirtelen ötlettől vezérelve, vettem is belőle fél kilót, hátha felugrik egy ebédre Popeye. Ő nem jött, így kénytelen voltam magamnak elkészíteni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A spenótot jól mossuk meg, majd 5 percig főzzük kevés enyhén, sós vízben. Ha kész, bot mixerrel turmixszoljuk. A lisztből és olajból a fokhagyma hozzáadásával készítsünk világos rántást. Öntsük fel fél liter hideg tejjel, majd keverjük bele a spenótot. Sózzuk, és újabb 5 perc alatt készre főzzük.
  2. A kenyeret szeleteljük, majd áztassuk be 2 dl tejbe, törjük össze villával, pépesítsük, és keverjük a tűzről levett spenóthoz. Ekkor már nem szabad főzni.
  3. A húspogácsa elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a darált húst, megfűszerezzük, só, bors, összetört fokhagyma hozzáadásával, hozzákeverünk némi összevágott póréhagymát, esetleg összevágott gombát. Kilapítjuk, majd megsütjük a pogácsákat néhány perc alatt, minimális zsiradékon. Persze feltétnek bármit lehet tálalni hozzá, ez csak egy lehetőség.
  4. A fent leírtaktól annyiban tértem el, hogy kenyér nem került a spenótba, ellenben füstölt sajtot reszeltem bele.
A recept megosztása
Recipe Type: , Tags: , Ingredients: , , , , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

Fel!