Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)
2018-10-03Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 1-1,5 dl tej
- 1 csomag(2dkg) szalalkáli
- Hozzávalók a krémhez:
- 3 csomag vanília puding
- 1 liter tej
- 15-20 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- fél citrom leve
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A szalalkálit 1 dl tejben föloldjuk, és a tészta hozzávalóival összeállítjuk a tésztát. Négy részre osztjuk, és késfok-vastagságúra nyújtjuk.
- Zsírozott gáztepsi hátlapján, vagy sütőlemezen egyenként világossárgára sütjük.
- A tejjel, pudingporral és a cukorral krémet főzünk. Langyosan belekeverjük a vajat, a citromlevet és megtöltjük a lapokat.
- Másnap (én pár óra) szeleteljük. Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.
A recept megosztása
Átlag
(5 / 5)
4 ember értékelte eddig