Tejfölös piskóta

2015-11-06
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 30p
  • Főzési/sütési idő: 30p

Ez a piskóta egy kicsit másképp készül, mint általában a piskóták. A hozzávalók sem a megszokottakból tevődik össze. Kevesebb tojást használunk hozzá, viszont teszünk bele tejfölt, ami enyhén szólva is kicsit meglepő, viszont nagyon finom lesz tőle. A tojásokat nem válogatjuk szét, mint ahogy megszoktuk, hanem egyben tesszük a tálba. Még mielőtt bárki is pálcát törne a recept felett, próbálja ki, nyilatkozni ráér utána is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, azzal tovább keverjük. Végül, apránként hozzászitáljuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elvegyítettük, és utána még, bő öt percig keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, (lusta háziasszonyok sütőpapírral bélelt tepsibe is önthetik).
  2. Egyenletes, közép-hőmérsékletű tűznél kb. 30 percig sütjük. Kiborítva, visszafordítjuk, mint a rendes piskótát, ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és gyümölcsízzel, vagy bármilyen krémmel megtöltjük.
A recept megosztása
Recept típusa: Címkék: Hozzávalók:, , , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Bögrés meggyes

  • Almarózsa

  • Sajtos hajtovány

  • Bögrés mogyorós

  • Zserbó

  • Katalin Tóth

    A tejföl és a liszt mennyisége

    ??? vagy amennyit felvesz?A választ megköszönöm

  • Enreceptem.hu

    Javítva

Recipe Ads
Fel!