Loader

Tejfölös piskóta

2015-11-06

Ez a piskóta egy kicsit másképp készül, mint általában a piskóták. A hozzávalók sem a megszokottakból tevődik össze. Kevesebb tojást használunk hozzá, viszont teszünk bele tejfölt, ami enyhén szólva is kicsit meglepő, viszont nagyon finom lesz tőle. A tojásokat nem válogatjuk szét, mint ahogy megszoktuk, hanem egyben tesszük a tálba. Még mielőtt bárki is pálcát törne a recept felett, próbálja ki, nyilatkozni ráér utána is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, azzal tovább keverjük. Végül, apránként hozzászitáljuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elvegyítettük, és utána még, bő öt percig keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, (lusta háziasszonyok sütőpapírral bélelt tepsibe is önthetik).
  2. Egyenletes, közép-hőmérsékletű tűznél kb. 30 percig sütjük. Kiborítva, visszafordítjuk, mint a rendes piskótát, ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és gyümölcsízzel, vagy bármilyen krémmel megtöltjük.
A recept megosztása
Recept típusa: Címkék: Hozzávalók:, , , , ,
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós labdácska

  • Almás krémes

  • Kókuszos darázsfészek

  • Almás- kekszes golyók

  • Túrós krémes

Fel!