Loader

Tejfölös piskóta

2015-11-06

Ez a piskóta egy kicsit másképp készül, mint általában a piskóták. A hozzávalók sem a megszokottakból tevődik össze. Kevesebb tojást használunk hozzá, viszont teszünk bele tejfölt, ami enyhén szólva is kicsit meglepő, viszont nagyon finom lesz tőle. A tojásokat nem válogatjuk szét, mint ahogy megszoktuk, hanem egyben tesszük a tálba. Még mielőtt bárki is pálcát törne a recept felett, próbálja ki, nyilatkozni ráér utána is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, azzal tovább keverjük. Végül, apránként hozzászitáljuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elvegyítettük, és utána még, bő öt percig keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, (lusta háziasszonyok sütőpapírral bélelt tepsibe is önthetik).
  2. Egyenletes, közép-hőmérsékletű tűznél kb. 30 percig sütjük. Kiborítva, visszafordítjuk, mint a rendes piskótát, ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és gyümölcsízzel, vagy bármilyen krémmel megtöltjük.
A recept megosztása
Recipe Type: Tags: Ingredients: , , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Egyszerű szilvásgombóc

  • Piramis süti

  • Joghurtos-szőlős torta sütés nélkül

  • Vaníliakrémes-kókuszos kocka

  • Sütőben sült barackos túrógombóc

Fel!