Tejszínes sütőtök krémleves

2018-02-10
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 15p
  • Főzési/sütési idő: 30p

Sütőtök szezon van, elő a sütőtök receptekkel. Háromévesen bölcsibe jártam, (mert nagyon pici és gyenge fizikumú voltam) anyu szólt, hogy a sütőtököt nem szeretem, ne is erőltessek. Mivel a többiek megették, én is meg akartam mutatni, hogy bizony én bizony megeszem, kétszer annyit ettem mint a többiek. Gyomorrontás lett a vége. Azóta is szeretem a sütőtököt, minden formában.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagyma alsó, fehér részét. Erre rádobjuk a felkockázott és meghámozott répát és sütőtököt, megforgatjuk.
  2. Rácsurgatjuk a mézet, megszórjuk az őrólt, vagy reszelt friss gyömbérrel, majd kevergetve pirítjuk még így egy-két percig.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 10 perc főzés után felöntjük a tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót. A legjobb állag elérése érdekében a legjobb, ha ebben a fázisban pont ellepi a lé a zöldséget.
  4. Még egyszer felforraljuk a levest, és ha minden teljesen puhává főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk.
  5. A bacont ropogósra sütjük és tálalás előtt rátesszük a levesre, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel tálaljuk.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Angol bélszín

  • Rántott hagymakarika

  • Spárgaleves

  • Sütőtök pite

  • Fokhagymás csirkemell burgonya chipsszel

Recipe Ads
Fel!