Loader

Tejszínes sütőtök krémleves

2018-02-10

Sütőtök szezon van, elő a sütőtök receptekkel. Háromévesen bölcsibe jártam, (mert nagyon pici és gyenge fizikumú voltam) anyu szólt, hogy a sütőtököt nem szeretem, ne is erőltessek. Mivel a többiek megették, én is meg akartam mutatni, hogy bizony én bizony megeszem, kétszer annyit ettem mint a többiek. Gyomorrontás lett a vége. Azóta is szeretem a sütőtököt, minden formában.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagyma alsó, fehér részét. Erre rádobjuk a felkockázott és meghámozott répát és sütőtököt, megforgatjuk.
  2. Rácsurgatjuk a mézet, megszórjuk az őrólt, vagy reszelt friss gyömbérrel, majd kevergetve pirítjuk még így egy-két percig.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 10 perc főzés után felöntjük a tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót. A legjobb állag elérése érdekében a legjobb, ha ebben a fázisban pont ellepi a lé a zöldséget.
  4. Még egyszer felforraljuk a levest, és ha minden teljesen puhává főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk.
  5. A bacont ropogósra sütjük és tálalás előtt rátesszük a levesre, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel tálaljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Citrom süti

  • Kaporleves egész tojással

  • Túróval töltött zsemle eperszósszal

  • Paprikás ponty szelet vargányával

  • Kelt palacsinta vanília öntettel

Fel!