Loader

Tepertőkrémes pogácsa

2019-10-20

Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: tepsi

Hozzávalók

Mennyiség: tepsi

Elkészítés

  1. Az élesztőt csészébe morzsolom, rászórom a cukrot, és ráöntöm a langyos tejet. Hagyom fölfutni (pár perc)
  2. Keverőtálba öntöm a szitált lisztet. és összekeverem a sóval. Hozzáadom a felfutott élesztőt, 2 egész tojást, a tejfölt, és a puha zsírt. Simára dolgozom, és letakarva 10 percig pihentetem.
  3. Lisztezett felületen kinyújtom kb. 1 cm vastagságúra, (amekkora a gyúródeszkám) és rákenem a töpörtőkrémet. Picit megszórom borssal. (elhagyható) Lazán feltekerem, kissé ellapítom. A két végét középre hajtom, majd egymásra hajtom. 10 percet pihentetem.
  4. Kinyújtom kb. 2 cm vastagságúra, és élesebb késsel nem túl mélyen berácsozom. Lisztbe mártott kisebb, vagy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (A leeső részeket újból összegyúrom, de ez már nem lesz leveles)
  5. Sütőpapiros tepsibe rakom. A tojássárgát elkeverem a tejjel, és ecsettel lekenem a pogácsák tetejét. Forró sütőben kb. 180-200 fokon (kb. 20 perc) alatt szép pirulósra sütöm. (Ne süssük túl, ne szárítsuk ki!)
A recept megosztása
Recept típusa: Hozzávalók:, , , , , , , , ,
Átlag

(5 / 5)

5 5 2
Osztályozd ezt a receptet

2 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkemell (diétás) nokedlivel

  • Vörösboros gyümölcsleves

  • Túrós labdácska

  • Almás krémes

  • Kókuszos darázsfészek

Fel!