Loader

Tökmagos kenyérke

2018-02-14

Egyik soknapos ünnep előtt, későn jutottam el, így már nem kaptam normális kenyeret a boltban. Kicsit morcos lettem, de úgy döntöttem nem fog ki rajtam az ünnep. Ha nincs kenyér, majd én sütök magamnak. Telefonon kerestem egy jó kis receptet, és még ott a boltban összeszedegettem a hozzávalókat. Nagyon finom kenyérke lett belőle.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lisztféléket, és a langyos, cukros tejben megfuttatott élesztőt illetve a sikért keverjük össze.
  2. A vizet és a joghurtot keverjük össze a sóval, majd ezt a lét öntsük a dagasztó tálba.
  3. Borítsuk rá a lisztkeveréket, majd dagasztó géppel, vagy kézzel Kb. fél óra dagasztással egy szép tésztát kapunk.
  4. Az így kapott bedagasztott tésztát formázzuk veknivé, és tegyük egy kisebb formába, majd meleg helyen letakarva kb. 50-60 percig hagyjuk kelni. Ha meleg helyen kelesztjük, szép nagyra nő a tésztánk.
  5. A szépen megkelt kenyér tetejét kenjük meg tojásfehérjével, szórjuk meg tökmaggal, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.
  6. Amikor kész, vegyük ki a kenyeret a sütőből, és deszkára vagy konyharuhára helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt, szép vékonyra tudjuk szeletelni!
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rizses csoki

  • Rántott őzlábgomba

  • Albert kekszes sütemény

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

Fel!