Loader

Töltött csirke

2015-11-06

A töltött csirke egy kiváló vasárnapi ebéd. Az egyik olyan étel, amit a családban mindenki szeret és nagyon jó étvággyal fogyaszt el. Annyit szoktunk változtatni rajta, hogy a tölteléket, időnként kiegészítjük valamivel, például csirkemájat vagy gombát, teszünk még, a töltelékbe.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A tölteni való csirkénk bőrét a kezünkkel óvatosan elválasztjuk a combtól és a melltől.
  2. Kívülről besózzuk, fokhagymával bedörzsöljük és majoránnával fűszerezzük.
  3. A töltelékhez a zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, majd alaposan szétmorzsoljuk.
  4. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját (kihagyható), a zsemlét, a nyers tojást, sót, őrölt borsot, és az apróra vágott petrezselymet, összenyomott fokhagymát.
  5. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis párolt gombát, de kihagyható.
  6. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, a maradékot beletölthetjük a csirke belsejébe.
  7. A töltött csirkét nagyságának megfelelő tepsibe helyezzük, zsiradékkel leöntjük, nem túl forró sütőben sütjük, kb. 170 fok.
  8. Sütés közben a zsíros olajos lével locsolgatjuk.
  9. Sütés után 10 percig pihentetjük, majd azt követően vágjuk fel.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

Fel!