Loader

Töltött káposzta

2015-11-06

Karácsonykor és szilveszterkor jól jön egy nagy lábas töltött káposzta. Mint tudjuk, a töltött káposztát minél tovább hagyjuk állni, és minél többször melegítjük, annál finomabb. Persze ez nem azt jelenti, hogy hetekig hozzá se nyúljunk. Nálunk ez nem is menne. Szilveszterig általában mindig elfogy.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a füstölt húst kockákra vágjuk.
  2. Az olajban megpirítjuk a hagymát.
  3. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
  4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, őrölt borsot, és ízlés szerint sóval fűszerezzük.
  5. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká formázzuk és a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket.
  6. A húsgombócokat a lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük (kb. 2-3 óra.) Közben többször megrázogatjuk a lábost, de keverni nem szabad!
  7. Amikor elkészült a töltött káposztánk, készítünk egy vékony rántást, és a káposztát berántjuk. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. Tejföllel kínáljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Gánica, avagy dödölle

  • Kinder bueno torta

Fel!