Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

2015-11-25
  • Mennyiség: 3
  • Előszítés: 10p
  • Főzési/sütési idő: 20p

Gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a receptet, úgy döntöttem hogy igen, megírom, mert én is szoktam 30 perc alatt elkészíthető ételt keresi a neten. Ha igazán kevés időnk van, de mindenképpen szeretnénk meleg ételt enni, akkor ez kiváló erre a célra.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A rizst kiválogatjuk megmossuk és beleöntjük az edénybe amibe előzőleg már az kb 2 evőkanál olajat tettünk. Általában barna rizst szoktam használni, de most nem volt otthon. Ezért is született meg ez a recept, mert ha a barnát használtam volna, az hosszabb főzési időt igényelt volna.
  2. A fagyasztott zöldséget is hozzáöntjük és pár percig megforgatjuk az olajban. Amikor kicsit megdinsztelődött, felöntjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, megsózzuk, hirtelen felforraljuk, majd minimálisra tekerjük a lángot alatta.
  3. Az edényt fedővel lefedjük, és a fedőt letakarjuk egy konyharuhával. 5 perc múlva teljesen elzárjuk alatta a lángot, de a konyharuhát nem vesszük le a fedőről. Azért tesszük rá, hogy a rizs és a zöldség rövid idő alatt puha legyen.
  4. Egy serpenyőbe olajat öntünk, és amíg a köretünk elkészül, megsütjük a halrudacskákat.
A recept megosztása
Recept típusa: , Hozzávalók:, , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Bögrés meggyes

  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Fejtett bableves

  • Almarózsa

  • Pulykamell pörkölt

Recipe Ads
Fel!