Loader

Túrókrémes piskóta

2018-07-05

Egy gyors süti, ami másnapra lesz nagyon jó.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kisgazda Tímea

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. 3 m-es tojást szétválasztok. A fehérjét habbá verem (nem túl kemény habbá mert az törik), a sárgájába teszem a 3 csapott evőkanál cukrot. Azt is a habverővel fehéredésig keverem majd beleszitálom a mokkáskanál sütőporral elkevert 3 csapott evőkanál lisztet. Ezt is a habverővel gyorsan közé dolgozom majd teszek bele egy evőkanál olajat, befejezésül finoman összekeverem a fehérjével és a piskótát sütőpapírral bélelt nagy tepsire vékonyan eloszlatom.
  2. 170 fokon sütöm aranybarnára és ha kisült még forrón átfordítom, pillanatra letakarom konyharuhával és könnyen lehúzom róla a sütőpapírt. Fontos, hogy sütőpapírra borítsuk, és letakarjuk konyharuhával, amitől átpárolog és már húzzuk is le a papírt akkor még egyben lejön!
  3. 500 gr túrót 400 ml tejszínt, porcukrot pici citromlét és a citrom reszelt héját habbá verjük amennyire csak lehet, majd egy habfixálót is beledolgozunk. Befedjük a maradék piskóta felével, tálcát teszünk rá és súlyozva hagyjuk hűlni/ összeérni reggelig, majd tálalás előtt porcukorral megszórjuk ( picit hasonlít a kinder paradiso-ra)
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Hagymás zöldparadicsom-saláta.

  • Zöldborsós csirkemáj

  • Padlizsán burgonyabundában

  • Brokkolikrémleves levesgyönggyel

  • Brokkolis-mascarponés tészta

Fel!