Loader

Túróval töltött zsemle eperszósszal

2018-05-22

Könnyen elkészíthető finomság, ráadásul istenien nézz ki, és az íze is fantasztikus!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük. A zsemle belsejét beáztatjuk a tejbe.
  2. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört ( villával szétnyomkodott) túrót, cukrokat, és a tejből nem túlságosan kifacsart zsemle belsejét, (esetleg még mazsolát) és összekeverjük.
  3. A megmaradt tejbe megmártjuk a zsemléket, a tetejüket is, vigyázva, hogy ne ázzanak szét. Megtöltjük a zsemléket.
  4. Papiros tepsibe rakjuk, rátesszük a zsemlékre a tetejüket és a vajat vagy a margarint elosztjuk rajt.
  5. Forró 200 fokos sütőbe 20-30 perc alatt megsütjük.
Eperszósz
  1. A megmosott felaprított epret és a cukrot 1- 2 perc alatt összefőzzük.
  2. Tálaláskor a zsemléket megszórhatjuk porcukorral.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Gánica, avagy dödölle

  • Kinder bueno torta

Fel!