Loader

Újévi lencseleves

2019-01-01

Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a konyhaasztalra kerül. Valószínűleg itt követtem el a hibát. Ha van füstölt lé a hűtőnkbe akkor most fel tudjuk használni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lencsét mossuk meg és áztassuk be egy éjszakára.
  2. Az kókuszolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott répát és fehérrépát. Hagyjuk a répákat pár percig párolódni, hogy puhák legyenek. Mehet rá az elkészült zöldségekre a pirospaprika, keverjünk rajta párat, hogy a paprika megolvadjon, majd mehet bele a leszűrt lencse is.
  3. Öntsük fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedővel nagyjából 50 percig főzzük a levest, amíg a lencse meg nem puhul. Félidőnél tegyük bele a karikára vágott kolbászt is.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Albert kekszes sütemény

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

Fel!