Loader

Vajaskifli

2018-03-18

Imádtam régen, a konyhából a áradó reggeli ropogós vajaskifli illatát. A mamám nagyon sokszor sütött mire felébredtem. Ma reggel mikor felébredtem, az érzékszerveim becsaptak, nem tudom miért de azt az illatot éreztem, de sajnos csak illúzió volt. Hát nem akartam ezt annyiban hagyni, megkerestem a mamám régi szakácskönyvét, hogy újból érezhessem azt az illatot.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből gombócot formálunk.
  3. Az egyik cipót lisztezett munkalapon tányér nagyságú kör alakúra kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A cikkeket tovább nyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra (a háromszög alak maradjon!), és a szélesebb oldalán kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és az aljába egy tűzálló tálba, vagy tepsibe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket takarjuk le, és pihentessük.
  5. A sütőbe helyezés előtt kenjük le a tetejüket egy ecset segítségével tejjel, majd toljuk be a tepsit a forró sütőbe. 30 perc alatt süssük szép világosra. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Albert kekszes sütemény

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

Fel!