Loader

Velős pirítós

2015-11-07

A velős pirítóst sokan szeretik, elkészíteni viszont annál kevesebben tudják, pedig nincs benne semmi ördöngösség. A velős pirítós kiváló kísérője lehet a legjobb boroknak is akár, de fogyasztható önálló ételként, is mint meleg szendvics. Rögtön az elején tisztázni kell, hogy ez a velős pirítós nem a velős csontból kiszedett velőről szól, hiszen azt teljesen másképp kell elkészíteni, és a végeredmény is más, habár az is hasonlóan finom. A velős pirítós alapanyaga az agyvelő, mégpedig a sertés agyvelő. Készítik borjú velőből is, de a kerge marha mizéria óta talán jobb, ha nem kísértjük a sorsot.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ne sajnáljuk a zsiradékot, ez nem diétás étel, és a nélkül a velő állaga sem lesz az igazi.
  2. Amennyiben szükséges adjunk hozzá kevés vizet, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon pépesre összesütjük. A kenyérből szeleteket vágunk, melegszendvics sütőben, vagy sütőben megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjük a velővel. Aki úgy szereti, tegye vissza a sütőbe még, és süsse a kenyérre a velőt, de a pirítósra kenve a velő ugyanolyan finom, úgyis ha nem pirítjuk rá a kenyérre.
  3. Friss zöldséggel, paradicsommal, paprikával tökéletes az íz hatás, de finom bor, vagy fröccs mellé is kiváló kísérő.
A recept megosztása
Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kakaós-fahéjas csiga

  • Snidlinges kőrözött kápia paprikába töltve

  • Borsos fonat

  • Vajaskifli

  • Libamáj egészben sütve

Fel!