Loader

Velős tekercs

2015-11-07

Előételből, illetve vacsorára, vagy reggelire felszolgálható ételből elég kevés van az oldalon, éppen ideje szaporítani. A velős tekercs elkészítése egy kis odafigyelést igényel. Ezért csak akkor kezdjünk bele, ha tudunk időt fordítani rá. A megmaradt mennyiséget a hűtőben tárolva, másnap reggel felszolgálhatjuk. A vendégeink mind a tíz ujjukat megnyalják majd utána.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A forró vajba keverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a szintén forró tejet. Így addig főzzük, amíg besűrűsödik, közben sózzuk, majd hűlni hagyjuk. A langyos mártásba keverjük a tojássárgájákat, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  2. Az egészet egy előkészített sütőlemezre öntjük, és kb. negyed óra alatt készre sütjük. Eközben a velőt a zsíron megpároljuk, majd a két tojássárgájával elkeverjük. A tekercset ezzel megtöltjük, majd felgöngyöljük.
  3. Végül a megolvasztott vajjal megkenjük, a sajttal meghintjük, és szeletelve kínáljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

  • Tejberizs

Fel!