Vese velővel

2015-11-07
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 45p
  • Főzési/sütési idő: 30p

Nálunk a sarki hentesnél, mindig ott van a pultban, ha időben érkezem. Persze nem sokáig, mert más is szereti a vesét velővel. Ha nem találjuk meg a csillogó hyper vagy szupermarket pultjában, akkor nincs más hátra, keressük meg az első hentesboltot. Ha összebarátkozunk a hentessel, akkor biztosan tesz el nekünk egy adagot. Általában ha vese van, akkor ott velő is van. Ha megszereztük, akkor már csak neki kell állnunk és lekészíthetjük ezt a remekművet.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk. Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az áztatás és a főzés során eltűnik. A zsíron, vagy olajon a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Amikor kész, beletesszük a pirospaprikát, vigyázva, hogy ne égjen meg elkeverjük, és rátesszük a vesét. Sózzuk, borsózzuk, ha más fűszereket is szoktunk használni, akkor akképpen ízesítjük. Kevés vízzel 25-30 percig pirítjuk. Amíg a velünk puhul, megtisztítjuk a velőt és apróra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a veséhez, és kb. 5-6 percig sütjük, amíg a velő megszilárdul. Krumpli salátával tálaljuk.
A recept megosztása
Recept típusa: , Címkék: Hozzávalók:, , , , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Pulykamell pörkölt

  • Hagymakrémleves

  • Brenda

    Nagyon szeretem! 🙂

Recipe Ads
Fel!