Loader

Vese velővel

2015-11-07

Nálunk a sarki hentesnél, mindig ott van a pultban, ha időben érkezem. Persze nem sokáig, mert más is szereti a vesét velővel. Ha nem találjuk meg a csillogó hyper vagy szupermarket pultjában, akkor nincs más hátra, keressük meg az első hentesboltot. Ha összebarátkozunk a hentessel, akkor biztosan tesz el nekünk egy adagot. Általában ha vese van, akkor ott velő is van. Ha megszereztük, akkor már csak neki kell állnunk és lekészíthetjük ezt a remekművet.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk. Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az áztatás és a főzés során eltűnik. A zsíron, vagy olajon a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Amikor kész, beletesszük a pirospaprikát, vigyázva, hogy ne égjen meg elkeverjük, és rátesszük a vesét. Sózzuk, borsózzuk, ha más fűszereket is szoktunk használni, akkor akképpen ízesítjük. Kevés vízzel 25-30 percig pirítjuk. Amíg a velünk puhul, megtisztítjuk a velőt és apróra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a veséhez, és kb. 5-6 percig sütjük, amíg a velő megszilárdul. Krumpli salátával tálaljuk.
A recept megosztása
Recipe Type: , Tags: Ingredients: , , , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Tésztás lecsó

  • Sült ponty – burgonya és répa ágyon

  • Virslis spagetti tejszínes kapros kukoricával

  • Kolbászos-burgonyás lecsó

  • Bakonyi húsgombóc galuskával

Fel!