Loader

Vizes piskóta

2018-09-29

Ha tortát akarok sütni, mindenképpen csak, és kizárólag vizes piskótából csinálom, ezt ajánlom mindenkinek, ha szép tortát akar valakinek készíteni.. Először is jó magas lesz, azon kívül nem esik össze. Számtalan érv szól még a vizes piskóta mellett, de egyet emelnék még ki, mivel szép magas lesz, két réteg krémmel tölthetjük.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel 20-30 percig folyamatosan keverjük (ez is egy fortélya!)
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, és az 5 dkg cukorral tovább verjük.
  3. A liszt felét, amiben elkevertük a szódabikarbónát, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, aztán újra liszt, és a hab másik fele. Kész a tészta!
  4. A tepsit és sütőpapírral bélelem ki: kevesebbet kell mosogatni, és a tészta egyszerűen kiemelhető a tepsiből. Tetejére fordítom, és lehúzom róla a papírt. Sütés közép meleg sütőben, amíg a kívánt színű nem lesz. Húsvillával ellenőrzöm, hogy a közepe is megsült-e, ha tészta ragad a húsvillára, akkor még kicsit visszatolom. Nyugodt szívvel nyitogatom, és nem szokott összeesni!
A recept megosztása
Recipe Type: Tags: Ingredients: , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Túrós rózsa sütemény

  • Ostyás keksztekercs

  • Régimódi hájas krémes

  • Keksz torta

  • Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Fel!